सन् 1960 ई. तगर दी डोगरी च वर्णित धर्म प्रति आस्था ते अनास्था रक्खने आह्‌ला पुरश वर्ग - Gupta, Ritu; Sharma, Sushma (Universal Research Reports, 2018)
धर्म माह्‌नू गी सच्ची राह् पर लेई जाने आह्‌ले गुण दा नांऽ ऐ । जिंʼदे पर टुरियै माह्‌नू दूएं दा भला करी सकदा ऐ । धर्म असेंगी किट्ठे रलियै बौह्‌ना सखांदा ऐ । ओह् मनुक्खै च आपसी भाईचारा बनाई रखदा ऐ । इस्सै धर्म दी बदौलत लोक पराए कन्नै बी अपनापन आह्‌ला रिशता रखदा ऐ । केई बारी माह्‌नू सच्चे ते खूनी रिश्ते थमां बी सरोखड़ ढंगै कन्नै धर्म दा रिश्ता नभांदे लभदे न । डोगरी क्हानियें दा इस द्रिश्टी कन्नै अध्ययन करने पर जेह्‌ड़ियां टकोह्‌दा बांदै होंदियां न उंʼदा अध्ययन ते विश्लेशन ब्यौर बार प्रस्तुत ऐ ।